Meny
Søk

Leilighet Antibes/Frankrike

Forstørr bilde

Destinasjon: Antibes/Frankrike
Objekt: Leilighet (Dyr og røykfri)
Sengeplasser: 8

Beliggenhet:
Leiligheten ligger sentralt i Antibes, like ved Place de Charles de Gaulle. 

Postadresse:
Le Richelieu
Entrée D
13, boulevard Président Wilson
06600 ANTIBES
FRANKRIKE
VIKTIG : Det er en sikkerhetsskive på låsen inn til leiligheten, denne må stå riktig vei for å få låst opp døra!

VAKTMESTER: 
Eva BAQUE (snakker norsk, fransk og engelsk) 
TLF : +33 624 368 575
Séverine og Frédéric RODRIGUEZ (snakker litt engelsk, bor i samme bygning og har nøkkel til leiligheten) 
TLF : +33 6 20 18 27 01
Vaskehjelper Magalie og Stephane (snakker fransk og litt engelsk)
TLF : +33 6 69 03 85 49 / +33 6 62 34 20 71

Adkomst
Fra flyplassen koster det ca. 70 Euros med taxi. 
Mulighet til å ta buss : 
Linje 250 rett utenfor flyterminalen – gå av på BUSSTOPP ANTIBES (ca. 30 minutters busstur, deretter 10 minutters gange). Flybussen koster €9 en vei, kjøper man tur-retur på flyplassen betaler man €17. Siste buss fra flyplassen går 20.20. Husk å kjøpe bussbillett på flyterminalen. Siste buss fra Antibes til flyplassen går 19.25 

Linje 200 fra flyplassen: Gå ut fra terminalen og videre ut av flyplassområdet mot Promenaden. Her finner du et busstopp som heter Aeroport/Promenade, linje 200 kjører til Antibes og videre til Cannes. Gå av på busstasjonen i Antibes som ligger like ved togstasjonen (SNCF). Denne bussturen tar ca. 50 minutter og koster €1,50 (bussene går ca. hver halvtime fra kl 06 til kl 20)

Praktisk informasjon
Leiligheten:
Leiligheten ligger i fransk 8. etasje (norsk 9. etasje) med heis. Det står SPIK på navnskiltet. Stor solfylt terrasse med utsikt over takene og nedre del av alpene. Tre soverom; to med dobbeltsenger, det tredje med to køyesenger. Madrassene i køyesengene, til høyre for døren måler 90 x 200 cm og de på venstre side 90 x 190cm. De doble sengene er 160 x 2OOcm. Åpen kjøkkenløsning. Bad og separat toalett. Nyrenovert og moderne.

Parkeringshus 200 meter unna boligen: MEDIATEQUE og PARC FRERES OLIVIER, det er skiltet til disse over store deler av Antibes sentrum. Fra parkeringshuset går du sørover mot Boulevard Président Wilson. Du vil få øye på en reklame høyt opp på en vegg hvor det står GABAI MEUBLES. Inngangen er rett under dette skiltet.

Kart :


Sengetøy, håndklær og vask:
Det er etablert en avtale hvor sengetøy, håndklær og vask inngår. Ved unødvendig mye bruk av ekstra sengetøy og håndklær vil dere måtte betale ekstra for dette (10€ per sett). Leietaker tar av sengetøyet ved avreise og legger dette i skittentøyskurven. Gjelder også håndklær. Her legger leietaker også igjen 80 EUR for dette ved hjemreise. Dersom dette ikke gjøres vil beløpet bli etterfakturert fra kontoret i Oslo og da med et tilleggsgebyr på kr. 500,-. 
Fyll opp med såper, tørkerull, toalettpapir osv etter bruk.


Nøkler
Nøkler til leiligheten utleveres hos SPIK i 2. etg. over Kiwi butikken på Ullevål sykehus inntil annet er avtalt. Plastenheten på knippet benyttes til å åpne ytterdøren inn til bygningens lobby. Dra den over følerpunktet ved navnetavlen. Den andre nøkkelen er til leilighetens inngangsdør. Badgen brukes også til bakgården hvor avfallsdunkene står. Bakgården kommer du til ved å gå inn døren ved siden av bilporten til høyre når man går ut fra boligblokka. Husk at det skal alltid ligge igjen ett komplett nøkkelsett i leiligheten.  Det er nøkkel til postkassen og til et ’barnevogn-rom’ (nede ved postkassene) på et knippe, disse nøklene skal ligge i leiligheten utenom bruk.

Tid for inn og utsjekking:
Tid for utsjekking er senest kl. 11.00 avreisedagen. Innsjekking ved ankomst tidligst kl. 15.00. (mulighet til å sette fra seg bagasje men la vaskepersonalet få mulighet til å vaske og gjøre leiligheten klar til nye leietakere).

Div. info:
Leiligheten er utstyrt med TV og Radio men ikke Internett. Det er verdt å merke seg at i Frankrike så dubbes det meste som vises på TV til fransk. Engelsk radio : Riviera Radio frekvens 106,5

Kjøkkenet er utstyrt med oppvaskmaskin,  samt kombinert vaskemaskin og tørketrommel. Strykebrett og strykejern finnes i skapet inne på soverommet med køyesenger. Støvsuger, bøtte, kost m.m finner man i bøttekottet ved inngangsdøren. Rengjøringsprodukter under vasken.

Det ligger bruksanvisninger til alle elektriske artikler i 3. skuff på kjøkkenet. Men her følger de viktigste instruksene :
VASKEMASKIN / TØRKETROMMEL : Man velger farget eller hvit vask (couleur eller blanc), grader, og sentrifugering. Trykk DEPART for å starte maskinen umiddelbart, man kan også velge ”depart differe” hvis man vil at maskinen skal starte på et senere tidspunkt. Husk å vente et par minutter før man åpner døren etter endt program. Tørketrommel er programmene som heter sechage. Trykk depart for start.


STEKEOVN: Når man har valgt stekefunksjon og grader må man huske å trykke på START for at ovnen skal begynne å varmes opp.

STEKEPLATER: b står for boost, maks varme.

KJØKKENVIFTE: lysbryter til høyre, regulator venstre side.
Må være dratt ut for å fungere. 

MIKROOVN: Døråpner til høyre for den runde knappen. 
On/off, styrke, tid (trykk flere ganger på 1 2 3) Start.

OPPVASKMASKIN: Bestikkskuff øverst, velg program og trykk start.

KJØLESKAP: sett på kjøleskapet ved å trykke på bryteren på venstre side. Hvis mat skal fryses ned bør man trykke på super knappen.

Supermarked
Det finnes en god matvarebutikk til høyre ca. 200m bort i gaten ved Place de Gaulle (Intermarché) På motsatt side finner man Monoprix som har litt mer eksklusivt utvalg. 

Bakeren ligger til høyre tvers over gaten, ca. 50 meter fra inngangsdøren.

Apotek ligger tvers over leiligheten til høyre.

Nærmeste minibank, CREDIT AGRICOLE, ca. 100 m fra leiligheten til venstre på samme fortau.

Søppel:
Husk å tømme all søppel ved avreise. Dette skal kastes i søppelkassene som står inne i bakgården. Man bruker samme badge som inngangsdøren nede til å komme inn i bakgården. Det er døren ved siden av bilporten til høyre når man går ut fra boligblokka. 
Kildesortering : I Frankrike sorterer man emballasje for seg (gul søppeldunke), glass og papir (aviser) i spesialcontainere. Leilighetens nærmeste containere ligger Avenue Aristide Briand . Man krysser gaten og går til venstre, rett frem til man ser kirken. Containerene står mellom kirken og en frukt og grønnsakshandler.

Offentlig transport:
Togstasjonen og busstasjonen ligger ca. 10 minutters gange fra leiligheten. Forbi Place de Gaulle og videre oppover. Det går også busser fra sentrum av Antibes både til bl. a Cannes og Nice.
Man kan ta buss opp til busstasjon/togstasjon i avenue Foch. Gå til høyre ut fra leiligheten, så til høyre igjen ved lyskrysset ved Optic 2000, busstoppet ligger på venstre siden litt lenger ned i gaten.

Litt om Antibes:
Antibes har en av verdens største småbåthavner. Byen og også godt kjent for sine vakre strender og fantastisk gamleby. Gamlebyen er utrolig sjarmerende, marked hver dag med unntak av mandag. Flott natursti rundt Cap d’Antibes. Mange gode restauranter og hyggelige caféer. Nattklubbene er hovedsakelig i Juan les Pins (15 minutters gange).

For den som er interessert i kunst, kan Picasso museet være av interesse. Picasso tilbrakte store deles av livet sitt i Antibes og områdene rundt

Byen har over 300 soldager i året, og det går daglige fly fra Oslo til Nice. Både SAS og Norwegian opererer begge med rimelige flybilletter. Flytid 2 timer og 50 minutter fra Oslo. Flyplassen ligger 16 kilometer unna leiligheten. Busser går fra sentrum, og det går buss til Antibes / Cannes ca. hver halvtime.

Antibes er et fantastisk utgangspunkt også for andre severdigheter på den franske rivieraen. En 20 minutters biltur eller togtur tar deg til Cannes. Byen kjent for glitter og glamour blant annet i forbindelse med den årlige filmfestivalen i mai. Her finner du flotte strender og en strandpromenade, der de lukseriøse motebutikkene ligger på rekke og rad.

Skulle smaken av jetsetlivet med kjendiser, champagne og luksuriøse båter friste deg, kan du bare fortsette videre til St. Tropez. Stedet hvor mange berømtheter årlig legger sin ferie for å bli sett og hørt.
Setter man derimot kursen østover fra Antibes, kan man besøke en liten sjarmerende middelalderby som heter Haut de Cagnes. Videre østover kommer man til Nice og Monaco, deretter Menton før man når den italienske grensen.

Skatteparadiset Monaco er ikke mer enn knappe tre mil unna. Dette lille fyrstedømmet er kanskje mest kjent for sitt berømte kasino og formel 1. For den som er opptatt av fart, har Monaco i januar, også årlig WM runde i rally. 

Skulle man så bli lei av bylivet, ligger naturskjønne Provence like i nærheten. Små landsbyer fra middelalderen ligger på rekke og rad rundt Antibes. Villefranche sur Mer er en liten havn med sjarmerende gamleby, sandstrender, antikvitetsmarket og bra restauranter.  Videre innover i landet finnes andre perler som Mougins, Vence, St Paul de Vence og Valbonne for å nevne noen.

Praktisk
Spisebordet har mulighet til å bli forlenget.
Det er to klips under bordet som må åpnes, da kan bordet forlenges med en ekstra plate som  kommer frem når man skyver bordet ut.

Varmelampe i vinterhage. Her må man først skru på bryteren ved siden av døra. Deretter trekker man i snora, man kan velge mellom 3 styrker varme. Husk å skru av etter bruk.

Finesser: to av kjelene har forskjellige lokk med siler til f. eks. pasta, ris, grønnsaker og lignende.

Brettet det står olive oil på kan brukes som fjæl, kjeleunderlag m.m
Unngå å sett varme kjeler direkte på kjøkkenbenk/bord. Det ligger flere kjeleunderlag under komfyren. Gryteklut og vott i 2. skuff

De 3 beholderne i glass med grønt lokk, under oppvaskmaskinen, går både i fryser, mikro-ovn, og oppvaskmaskin. 

Bruksanvisning av utesofaene ligger i infopermen.
Disse kan omgjøres til solsenger.

Utemøbler skal tildekkes med presenning (2 x sofa samt kaffebord) 
Alle møbler settes tilbake der de sto ved ankomst.

Tørkerull, toalettpapir, diverse såper kan brukes ved behov, skal fylles opp etter bruk.


Turistkontoret ligger i 42 avenue Robert Soleau (på veien til togstasjonen).

Lenker med turist informasjon:

Lenker med turist informasjon:
http://www.antibes-juanlespins.co.uk
http://www.tripadvisor.com/Travel-g187217-s204/Antibes:France:Neighborhoods.html

Lenker til flyselskap:
http://www.norwegian.com/
http://www.sas.no/no/?vst=true 

Priser:
Prisoversikt 
Pensjonistpriser

Kontakt oss gjerne på kontoret dersom det er noe du ønsker å vite.
 
 

Inkl mva
Handlekurv Handlekurv
Ingen varer i kurven

Følg oss på facebook  Informasjonskapsler
X
Vi bruker informasjonskapsler. Dersom du fortsetter å bruke denne siden godtar du at informasjonskapsler blir brukt.
Sykehuspersonalets Interessekontor SA, Kirkeveien 166, 0450 Oslo - Tlf: 22 59 20 40 - E-post: post@spik.no