Meny
Søk

Leilighet Cannes/Frankrike

Forstørr bilde

Destinasjon: Cannes/Frankrike
Objekt: Leilighet (Dyr og røykfri)
Sengeplasser: 8

Beliggenhet
Leiligheten ligger sentralt i Cannes, i nabolaget Republique. Ved hjørnet Rue Sergent Bobillot/Boulevard de la Republique. Boulevard de la Republique fører helt ned til hoved handlegaten rue d’Antibes og videre ned til strandpromenaden. Det tar ca. 8 minutter å gå til nevnte handlegate og rundt 12 minutter til strandpromenaden. 

Postadresse:
Le Lido
4 rue Sergent Bobillot
06400 CANNES
FRANKRIKE        

Vaktmester:
Eva Baqué (snakker norsk, engelsk og fransk)
TLF: + 33 624 368 575
Reingjøringsassistent : 
Marilou (snakker engelsk)
+ 33 673 824 925 
                
Adkomst
Fra flyplassen koster det ca. 100 Euros med taxi. 

Mulighet til å ta buss:
Linje 210 Cannes Express (kai 3) både på terminal 1 og 2
– gå av på BUSSTOPP Gare de CANNES (Hovedtogstasjonen) (ca. 50 minutters busstur, deretter 10 minutters gange). Flybussen koster €22 en vei, kjøper man tur-retur på flyplassen betaler man €33. Siste buss fra flyplassen går kl 20.00. Husk å kjøpe bussbillett på flyterminalen. Siste buss fra Cannes til flyplassen går kl 19.00.

Linje 200 fra flyplassen: Gå ut fra terminalen og videre ut av flyplassområdet mot Promenaden. Her finner du et busstopp som heter Aeroport/Promenade, linje 200 kjører til Antibes og videre til Cannes. Gå av på busstasjonen i Gare de Cannes (Hovedtogstasjonen). Denne bussturen tar ca. 90 minutter og koster €1,50 (bussene går ca. hver halvtime fra kl 06 til kl 20) Ca. 10 minutters gange til leiligheten.
Retur til flyplassen fra samme busstasjon. 

Lokalbussene 4, 9 og 24 går fra busstasjonen/hovedtogstasjonen Gare de Cannes og til leiligheten. Holdeplassen nærmest leiligheten heter Commandant Maria. Herfra går de samme bussene ned til byen. Men det tar fort kortere tid å gå enn å vente på bussen (ca. 10 minutter). Fra togstasjonen går man til venstre forbi Starbucks og videre bortover forbi p-huset.  Hold til venstre, under veien hvor bilene kjører. Benytt da den merkede undergangen ”Quarter Prado Republique, Place Commandant Maria”. Ut av undergangen tar man til høyre og 50 meter senere er man i starten på boulevard Republique. Da er det bare å følge denne gaten oppover til man når rue Sergent Bobillot på venstre side. Buss n° 4 går ned til byen fra samme busstopp, men på den andre siden av plassen.

Taxi fra Gare de Cannes (Bussholdeplassen/Hovedtogstasjonen) og til leiligheten koster ca. 10 euro. Ikke på grunn av lang avstand men fordi kjøreturen er så irriterende kort for taxisjåføren.

Praktisk informasjon
Leiligheten:
Leiligheten ligger i fransk 6. etasje (norsk 7. etasje) med heis. Det står SPIK på navneskiltet. Stor solfylt terrasse med åpen utsikt over takene rundt. To soverom; et med dobbeltseng 160 x 2OO cm, det andre med to køyesenger. Madrassene i køyesengene, måler 80 x 200 cm. Høykvalitets sovesofa i stuen (dobbeltseng). Putene til denne ligger inne i sofaen. Dynene ligger i skapet på køye-soverommet. Åpen kjøkkenløsning. 2 bad et med dusj og det andre med badekar. Nyrenovert og moderne.

Parkering
Det følger p-plass (garasje) til leiligheten, denne befinner seg i kjelleren. Inngang fra boulevard de la République, ved siden av apoteket (Pharmacie Prado 73 bd Republique). Det er en badge til innkjøringen til garasjen, denne må hentes i leiligheten. (ligger på baren i høyre hjørne på kjøkkenet). Garasjen er innerst til venstre og er merket med SPIK. Man krysser bakgården og går inn døren i hjørnet og da er man kommet inn i inngangspartiet ved siden av heisen. Nøkkel til garasjeporten finner man på det ekstra nøkkelsettet i leiligheten som henger på kjøkkenet. Den andre nøkkelen til garasjeporten ligger i en liten taske sammen med portåpneren.

Det er et parkeringshus ”Parking République” som da eventuelt kan brukes, bare 100 meter fra leiligheten i rue Docteur Calmette (denne gaten er parallell gaten til Sergent Bobillot videre opp boulevard Republique. Ellers finnes det p-plasser langs gaten, noen av dem er ikke merket med ’payante’ og er da gratis.
 

Kart:

Sengetøy, håndklær og vask
Det er etablert en avtale hvor et sett sengetøy og håndklær pr. person inngår samt vask av leiligheten etter avreise. Ved bruk av ekstra sengetøy og håndklær utover dette vil leietaker måtte betale ekstra for dette (10€ per sett). Leietaker tar av sengetøyet ved avreise og legger dette i badekaret. Gjelder også håndklær / oppvaskhåndklær. Madrass beskyttelsene kan ligge på så sant de er rene. Her legger leietaker også igjen 80 EUR for dette ved hjemreise. 
Hvis boligen har hatt mer enn 6 leietakere stiger prisen til € 100. Dersom dette ikke gjøres vil beløpet bli etterfakturert fra kontoret i Oslo og da med et tilleggsgebyr på kr. 500,-. 

Fyll opp med såpe, tørkerull, toalettpapir osv. etter bruk.

Nøkler
Nøkler til leiligheten utleveres hos SPIK i 2. etg. over Kiwi butikken på Ullevål sykehus inntil annet er avtalt. Plastenheten på knippet benyttes til å åpne ytterdøren inn til bygningens lobby. Dra den over følerpunktet ved navnetavlen. Nøklene er til leilighetens inngangsdører.  Den første inngangsdøren benyttes den øverste låsen. Badgen brukes også til bakgården hvor avfallsdunkene står. Bakgården kommer du til ved å gå inn døren ved siden av heisen. Husk at det skal alltid ligge igjen ett komplett nøkkelsett i leiligheten.  Det er nøkkel til postkassen på et knippe, disse nøklene skal alltid ligge igjen i leiligheten ved avreise.

Tid for inn og utsjekking:
Tid for utsjekking er senest kl. 11.00 avreisedagen. Innsjekking ved ankomst tidligst kl. 15.00. (mulighet til å sette fra seg bagasje men la vaskepersonalet få mulighet til å vaske og gjøre leiligheten klar til nye leietakere). Bagasjen må derfor settes ute på en av terrassene.

Div. info:
Det finnes to store matvarebutikker 150 meter fra leiligheten ute i Boulevard de la Republique. En Lidl når man tar til venstre og en Intermarché når man tar til høyre.

Den nærmeste bakeren ligger 50 meter fra leiligheten den heter  Loelia Pissot og befinner seg i 75 boulevard de la République, her finner man også gode kaker, og take-away lunch.

Apoteket ligger rett rundt hjørnet, 73 boulevard République.

Leiligheten er utstyrt med TV og DVD men ikke Internett. Det er verdt å merke seg at i Frankrike så dubbes det meste som vises på TV til fransk. 

Kjøkkenet er utstyrt med oppvaskmaskin, mikroovn. Strykebrett og strykejern finnes i skapet inne på soverommet med køyesenger. Støvsuger, bøtte, kost m.m finner man i bøttekottet ved inngangsdøren. Noen rengjøringsprodukter under vasken.

Leiligheten er utstyrt med ny vaskemaskin og tørketrommel. Disse står i nisjen på det største baderommet. Bak dør på samme bad finner man også tørkestativ.

Søppel
Husk å tømme all søppel ved avreise. Avfallsbøttene står under vasken på kjøkkenet. Det er også på begge bad. Dette skal kastes ofte i søppelkassene som står inne i bakgården, da unngår man lettere kakkelakker og andre uvelkomne gjester. Man bruker badgen som passer til denne døren ved siden av heisen nede. 
Kildesortering: I Frankrike sorterer man emballasje for seg (gul søppeldunk), glass og papir (aviser) i spesialcontainere. Leilighetens nærmeste containere ligger i boulevard de la Republique, ved en lekeplass like før Lidl supermarked eller nedover Republique ved Intermarché supermarked.

Internett
Wi-fi er å få kjøpt ved turistinformasjonen. For ca. €66 per uke.
www.travelwifi.com

Litt om Cannes:
Cannes er kjent for filmfestivalen og bra shopping. Men byen kan by på mye mer enn det.  Den har vakre strender og en fantastisk gamleby. Gamlebyen er utrolig sjarmerende, markedet Forvielle kan by på de beste råvarer, hver dag med unntak av mandag. Flott strandpromenade ”La Croisette” med Festival palasset som den største attraksjonen og alle designbutikkene og luksushotellene på rekke og rad. Mange gode restauranter og hyggelige caféer. Nattklubbene er det også mange av.

For den som er interessert i kunst, er det mange mindre gallerier godt spredt utover byen.

Byen har over 300 soldager i året, og det går daglige fly fra Oslo til Nice. Både SAS og Norwegian opererer begge med rimelige flybilletter. Flytid 2 timer og 50 minutter fra Oslo. Flyplassen ligger 28 kilometer unna leiligheten. Busser går fra sentrum, og det går buss til Cannes ca. hver halvtime.

Cannes er et fantastisk utgangspunkt også for andre severdigheter på den franske rivieraen. En 20 minutters biltur eller togtur tar deg til Antibes. Byen kjent for sin hyggelige gamleby, flotte strender, Cap d ‘Antibes og Europas største småbåthavn.

Skulle smaken av jetsettlivet med kjendiser, champagne og luksuriøse båter friste deg, kan du bare fortsette videre til St. Tropez. Stedet hvor mange berømtheter årlig legger sin ferie for å bli sett og hørt.

Setter man derimot kursen østover fra Antibes, kan man besøke en liten sjarmerende middelalderby som heter Haut de Cagnes. Videre østover kommer man til Nice og Monaco, deretter Menton før man når den italienske grensen.

Skatteparadiset Monaco er ikke mer enn knappe litt over fem mil unna. Dette lille fyrstedømmet er kanskje mest kjent for sitt berømte Casino og formel 1. For den som er opptatt av fart, har Monaco i januar, også årlig WM runde i rally.

Skulle man så bli lei av bylivet, ligger naturskjønne Provence like i nærheten. Små landsbyer fra middelalderen ligger på rekke og rad rundt Cannes. Villefranche sur Mer er en liten havn med sjarmerende gamleby, sandstrender, antikvitetsmarket og bra restauranter.  Videre innover i landet finnes andre perler som Mougins, Vence, St Paul de Vence og Valbonne for å nevne noen.

Turist kontoret ligger i 1 bd de la Croisette (ved filmpalasset på Croisetten - strandpromenaden)

Lenker til turistinformasjon:
http://www.cannes-destination.com/tourist-office/about-us-cannes
http://www.provenceweb.fr/e/alpmarit/cannes/cannes.htm
http://www.cannestouristinformation.co.uk/

Lenker til flyselskap:
http://www.norwegian.com/ 
http://www.sas.no/no/?vst=true
 

Priser:
Prisoversikt 
Pensjonistpriser


Kontakt oss gjerne på kontoret dersom det er noe du ønsker å vite.

Inkl mva
Handlekurv Handlekurv
Ingen varer i kurven

Følg oss på facebook  Informasjonskapsler
X
Vi bruker informasjonskapsler. Dersom du fortsetter å bruke denne siden godtar du at informasjonskapsler blir brukt.
Sykehuspersonalets Interessekontor SA, Kirkeveien 166, 0450 Oslo - Tlf: 22 59 20 40 - E-post: post@spik.no